15 dkg darált dió ( + a tetejére féldarabkák)
2,5 ml mandula aroma
10 dkg porcukor
1 ek ( nem púpos) liszt
2 db tojásfehérje
A fehérjét felverjük, a többi alapanyagot összekeverjük. Majd az egészet egybeöntjük és megkevergetjük. A tepsibe rakjuk úgy, hogy egy evőkanál segítségével kicsi halmokat készítünk ( ne érjenek össze )
Akkor sült meg, ha megfogod és nem mállik szét a kezedben. Vigyázat, hamar sül !
A 2 db megmaradt tojássárga felhasználására keresd a " keksz finomságos" receptem.
A cukrot és a tojást habosra kikeverni, beleönteni a sütőporral elkevert lisztet, a szódavizet, az olajat a citrom héját,ezzel jól elkeverni és zsírozott lisztezett tepsibe öntjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a xilittel, majd egyenként beleütjük a tojásokat, és tovább keverjük a robotgéppel. A mákot és a tejet 2-3 részletben hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ét- és a tejcsokoládéból 4-4 dekagrammot törjünk kockákra, és a vajjal együtt tegyük egy mikrózható edénybe. 20 másodperces ütemekben melegítsük a mikróban, míg a csokoládé fel...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűEgy villával összetörjük a túrót és a többi hozzávalót is hozzákeverjük. A szilikon forma aljába helyezzük a barack szeleteket, majd ráöntjük a túrós masszát. 190 fokon 50 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű