A tésztához
50 dkg liszt
10 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
10 dkg méz - vegyes virág
1 db tojás (nagyobb)
1 dl 2,8%-os tej
1 sütőpor
A krémhez
1,2 liter 2,8%-os tej
15 dkg liszt
40 dkg kristálycukor
20 dkg vaj
24 g vaníliás cukor
A díszítéshez
10 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem és összegyúrom. 5 egyenlő részre osztom és a tepsi hátulján világosbarnára megsütöm. ( sütés előtt a tésztát kicsit megszurkálom )
A lisztet a tej 1/3-át csomómentesre kikeverem.
A cukort megkaramellízálom, ha már folyós , óvatosan beleöntöm a maradék tejet és addig melegítem , kevergetem tovább míg a cukor újra el nem olvad.
Ezt követően a lisztes tejhez öntök kb. 2 merőkanál karamellás tejet és elkeverem vele. Majd visszaöntöm a lábasba ( az egészet ) és sűrű krémet főzök.
Ha kicsit kihűlt a krém (kb. 10 perc) beleteszem a vajat és elkeverem.
Ha már langyosra hűlt a krém, betöltöm a lapokat és beteszem a hűtőbe. ( minimum 8 órára) Megporcukrozom a tetejét és szeletelhető.
Ahogy a csigát szoktuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 tojásból a hagyományos módon piskótát készítünk, melyet egy 30x40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben sütünk meg. A pudingport a cukorral elkeverjük, majd a tejet fokozatosan h...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA zabpelyhet és az enyhén megpirított kókuszreszeléket egy tálban összekeverjük, villával szétnyomkodott banánt keverünk hozzá, és annyi vizet öntünk rá, hogy az egészből egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes400 ml kókusztej, 6-8 dkg barna cukor, 1 kiskanál őrölt fahéj, 1 kiskanál kukoricakeményítő Forraljuk fel a kókusztejet, adjuk hozzá a cukrot, keverjük, amíg feloldódik benne. F...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű