» 5 tojásfehérje (szoba hőmérsékletű)
» 20 dkg cukor
» 2 tk étkezési keményítő
» 1 ek fehérborecet
» fél vaníliarúd
» 1 kk étolaj
» A torta teteje
» 50 dkg mascarpone
» 15 dkg tejföl
» 5 dkg porcukor
» fél vaníliarúd
» 1 gránátalma
» 1 mangó
A tojásfehérjét jó alaposan felverjük, félidőnél hozzáadjuk a cukrot és a fél vaníliarúd kikapart belsejét is, majd tovább verjük. Hozzáadjuk az étkezési keményítőt és az ecetet is, tovább keverjük. Sütőpapírra rajzolunk egy kört (a kör alakú torta formát körberajzoljuk). Ezt a kört nagyon kis mennyiségű olajjal megkenjük. A habot kikanalazzuk a rajzolt kör közepére (a közepébe mélyedést csinálunk). 140 fokon pontosan 70 percig sütjük (közben nem nyithatjuk ki a sütőt). Ha elkészült, egy fakanállal kitámasztjuk a sütőajtót és a tortát egy éjszakán át hagyjuk a sütőben teljesen kihűlni.
Elkészítjük a krémet. Elkeverjük a mascarponét és a tejfölt (mindkettő legyen szoba hőmérsékletű). Kikaparjuk a fél vaníliarúd belsejét. A krémbe keverjük a porcukrot. A krémet csak tálalás előtt kenhetjük a "tésztára", majd ráhalmozzuk a felkockázott mangót és a gránátalmamagokat, vagy bármilyen más idény gyümölcsöt.
Videó itt: https://www.youtube.com/watch?v=_l4g0r-y3Og#t=97
Verjük fel a tojást a cukorral majd adjuk hozzá a tehéntúrót, a szódabikarbónát, a sót és egy bögre lisztet, keverjük össze habverővel vagy kézi robotgéppel. Adjunk hozzá még egy b...
Elkészítési idő: 20-40 perc Nehézség: Könnyű3 dl meggylében megfőzünk 1 csokipudingot 1 kk fahéjjal és 2 ek cukorral. 1 margarint 20 dkg cukorral szép krémesre keverünk majd hozzáadjuk a kihült csokis krémet. a végén hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kekszet daráljuk apróra. A vajat olvasszuk fel, keverjük össze a kekszmorzsával. Egy 23 centiméteres tortaforma aljába egyengessük el a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyorót száraz serpenyőben megpirítom és utána egy éjszakára szűrt vízbe beáztatom. A datolyát elég másnap 1-2 órára beáztatni, de természetesen nem lesz semmi baja, ha az is áz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű