Sajtosrúd receptje:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg Ráma
-3 tojássárgája
- 3-4 evőkanál tejfölben,5 dkg élesztőt elkeverni
- 2 teáskanál só
Összegyúrni, nem kell keleszteni, azonnal nyújtani és sütni.
Tetejét tojással bekentem és bőségesen szórtam rá reszelt sajtot
180 fokon sütöttem. ( 20-30 perc)
Meglehet bármivel szórni a tetejét, pl köménnyel stb.
A lisztet a sóval és puha vajjal elmorzsoljuk, majd beletesszük a túrót és jól átgyúrjuk. 1 órát hűtőben pihentetjük, majd fél cm vékonyra nyújtjuk és megkenjük a tetejét a felv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a lisztet összemorzsoljuk, majd összedolgozzuk a tojásokkal, a tejföllel és a sóval. Kétujjnyira kinyújtjuk, bevagdossuk, majd kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Előmeleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot a vajjal egy tálban. Adjunk hozzá egy kis tejet, és szórjuk bele a parmezánt is. Robotgép tésztakeverőjével (vagy kézzel) gy...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Nehéz