3 dl habtejszín ( 30%-os ha lehet)
30 dkg étcsokoládé ( a Tibi csoki 60%-os )
A tejszínt elkezdjük melegíteni és az összetördelt csokoládét fokozatosan hozzáadjuk úgy, hogy alacsony hőmérsékleten folyamatosan kevergetjük az olvadó csokit. Miután tökéletesen elolvadt a tejszínben a csoki, hűlni hagyjuk, mikor már langyos, betesszük a hűtőbe. Ha a krém a hidegtől megszilárdul, akkor sikerült a trüffelkrémünk. Egy nappal a felhasználás előtt is elkészíthetjük.
Itt nagyon fontos az alapanyagok pontos mérése a megfelelő állagú krém eléréséhez. Mielőtt a sütibe töltenénk, vegyük ki a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékleten legalább 10 percig.
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. A sárgájához az olvasztott csokoládét, majd a tojáshabot, ezután a lisztben elkevert diót adjuk a masszához. 22 cm átmérőjű tortaformába tö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőkészítés: A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a s...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, 0,5 dl tejet és a vaníliáscukrot vagy rumaromát. Robotgéppel habosra keverjük. Eközben a mas...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: KözepesElőször is kimérek mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga, harmadik edény a tojásfehérje csipet sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű