1 l tej
10 ek búzadara
50 dkg túró
2 zacskó vaníliás cukor
ízlés szerint kristálycukor
1/2 citrom reszelt héja
pirított zsemlemorzsa
A tejből és a búzadarából, vaníliás cukorral, kristálycukorral, 1/2 citrom reszelt héjával tejbegrízt készítünk és kihűtjük. Miután kihűlt beleteszem a túrót és összekeverem. majd vizes kézzel gombócokat formálok belőle és beleforgatom a piritott zsemlemorzsába. Én még meggyet is szoktam a közepébe rakni.
Porcukorral, vagy édes tejöllel lehet tálalni.
szirup: Én úgy szoktam elrakni hogy egy sor cukor egy sor rügy. Ezt addig ismételni amíg az üveg megtelik. Naptól mentes helyre állítom és kb novemberre sziruppá válik. Ekkor szűr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a kukoricadarát, vizet és a fűszereket. Lassú tűzön főzzük, az elején néha megkavargatjuk, a végefelé sűr...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA fűszereket egy tepsire szórom és a 200 fokosra előmelegített sütőben 5 perc alatt megpirítom. Hagyom kissé kihűlni, majd egy mozsárban kissé összetöröm őket. Elkeverem a fekete t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSerpenyőben felforrósítjuk az olajat, 2 perc alatt megfuttatjuk rajta a szalonnakockákat, vékony sonkacsíkokat. Nem kell megsütni! Leöntjük a szaftot, kissé meghűtjük. Langyos,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz