1 fej kelkáposzta
3 pár virsli
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
só, bors köménymag, majoranna, pirospaprika
liszt
olaj
2 dl tejföl
1.5 l víz
A kelkáposztát vékonyra szeleteljük, vagy gyaluljuk, és feltesszük főni annyi vízben, ami jó bőven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, majorannával, a kockára vágott hagymát és a szeletekre vágott fokhagymát is rádobjuk.
Amikor a káposzta megpuhult, behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, amibe egy kis pirospaprikát szórtam és a karikára vágott virslit hozzáadom és jól kiforralom.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal és fedő alatt puh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelforralunk 4 dl vizet, és beledobjuk a mézeskalácsfűszert, valamint a narancs és a citrom héját. Kb. 5 percig főzzük, majd félretesszük. Meghámozzuk az almát, tetszés szerint d...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát felkockázzuk kevés olajon megdinszteljük. Hozzá adjuk a a felvágott zöldségeket, a gomba kivételével és kevés víz hozzáadásával pár percig pároljuk. Vegetát és borsot adu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Olajon vagy zsíron megpárolni kissé a kockára vágott hagymát, gyenge paprikást rántást készíteni, felönteni pici hideg vízzel. 2. Mehet bele az beáztatott lencse, a karikára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű