Egy kevés sajt
só
1 kis poharas tejföl
25 dkg liszt
25 dkg Rama
________________________________________
A hozzávalókat a sajt kivételével összegyúrjuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
Másnap kb. 1 ujjnyira nyújtjuk a tésztát, tetejét tojássárgájával megkenjük és a tetejére sajtot teszünk.
Kis átmérőjű pogácsa-szaggatót ajánlok hozzá. Előmelegített sütőben megsütöm.
A meghámozott, kockákra vágott krumplit megfőzöm sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és áttnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Csak akkor kezdek a tésztána...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 4 f...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű