35 dkg liszt
18 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
1-2 evőkanál tejföl
A fentieket összegyúrni és 1 órára hűtőbe tenni, utána vékonyra nyújtani és formával kiszúrni, majd vajazott tepsiben halványra sütni, nem kiszárítani, 150 fokon. Lekvárral összeragasztani és csokimázba mártani
1. A piskóta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, majd egy 35*40 cm-es, sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. 2. Langyosan feltekerjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást habosra keverjük a cukorral. Belekeverjük utána a reszelt csokoládét, mandulát és szegfűszeget. Nedves kézzel apró golyókat teszünk egy tepsire, közepes tűznél 8-10 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt felfuttatjuk 3 dcl langyos tejel és a cukorral , majd bedagasztjuk az egészet..... nem kelesztjük a tésztát , ugyanis a kéz között fog megkelni.... dagasztás után a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, pite formába nyújtjuk és megsütjük. A habot felverjük, a mascarponével összekeverjük és ízlés szerint édesítjük. A habot a piteformába simítju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű