50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojás
1 cs élesztő
2 dl joghurt
1 dl tej
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
magkeverék a pogácsa tetejére
+1 tojás a kenéshez
Az élesztőt langyos tejben felfuttajuk a kanál cukorral, a lisztet a kockára vágott margarinnal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, cipóvá formáljuk és egy órára betesszük a hűtőszekrénybe. A tészta pihentetése után lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tetejét késsel bevagdossuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással és megszórjuk magkeverékkel, ki hogyan szereti !
Előmelegített 180 fokos sütőben, kb. 20-30 perc akatt pirosra sütjük.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk. Megkenjük tojással, és bőségesen megszórjuk sajttal. Négyzeteket vágunk belőle, majd megfelezzük. 180 fokon készre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztbe szórjuk a sütőport, a sót, a sajtot, a margarinnal összemorzsoljuk. 2. Beleütjük a tojást, belekeverjük a tejfölt. 3. Kb. 2 cm magasra nyújtjuk, berácsozzuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kb. 2 – 3 cm-es csirkemáj darabkákat tekerjük be egy szalonna szeletbe és sütőben süssük meg. (Elkészítése itt megtekinthető : Csirkemáj baconszeletekbe tekerve) Hagyjuk a szalo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 csomag leveles tésztát kb. 5 cm szélességű csíkokra vágjuk, feltekerjük egy megfelelő alakú formára. Megkenjünk a tojássárgájával, és a sütőpapírral bélelt tepsire helye...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű