A tésztához:
35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
A töltelékhez:
50 dkg finom túró
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
A megszóráshoz:
porcukor
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 120°C) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.
Utána lekvárral megkenjük (málnával vagy ribizlivel) és a tetejére 3 tojás fehérjéből, 18 dkg cukorral felverve kemény habot teszünk, amelybe óvatosan 2 evőkanál kakaót és 8 dkg vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyorón kívül mindent összekevertem, kicsit állni hagytam, majd golyókat formáltam belőle és megforgattam a felaprított mogyoróban.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékek hozzávalóit egy lábosban összekeverjük, és folyamatosan kevergetve jól felmelegítjük. Ez intenzívebb ízt ad a tölteléknek. A kész masszát akár egy éjszakára is félrete...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű