1 kg sertés köröm
20 dkg füstölt oldalas
füstölt szalonnabőrke
½ kg savanyúkáposzta
2 fej közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 db paprika, 1 db paradicsom
pirosarany vagy paradicsompüré
só, bors, köménymag ízlés szerint
tejföl
A kuktában az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon megpirítom, majd rádobom a felszeletelt paprikát, paradicsomot. Megszórom pirospaprikával, borssal, sóval ráteszem a sertéskörmöt, a füstölt oldalast, szalonnabőrkét, felöntöm vízzel és puhára főzöm, amikor a húsok megpuhultak hozzárakom a savanyú káposztát, megszórom köménymaggal és még egyszer lezárom a kuktát és az első jelzésig főzöm. (Én egy kis rizst is tettem bele, de nem muszáj)
A tojást picit verjük fel kis vízzel, majd keverjük gyors mozdulatokkal össze a többi alapanyagot. (Az útifű gyorsan megszívja magát, ezért kell pikk pakk mód dolgozni, mert így le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat főzzük keményre, és nagylyukú sajtreszelőn reszeljük le. A lilahagymát vágjuk apróra, és keverjük a lereszelt tojáshoz a majonézzel, tejföllel, és a mustárral együtt. S...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megtisztítjuk, szárazra töröljük, felszeleteltjük, megsózzuk, megborsozzuk és átkenjük a mustárral. A felvert tojásokat elkeverjük a tejjel. A zsemlemorzsát elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű