1/2 l víz
2 ek olaj
2 tojás
50 dkg liszt (fele zabliszt, fele sima liszt)
szilva
őrölt fahéj
édesítő
prézli
A vízet, az olajjal, a sóval felforraljuk, lassan beleeresztjük a lisztet és jól összekavarjuk. Mikor már egynemű tésztává válik, levesszük a tűzről, langyosra hűtjük és egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. Gyúródeszkán néhány mozdulattal átgyúrjuk, kinyújtjuk, kockára vágjuk, megtöltjük és gombóccá formáljuk, vagy egy gombócnyi tésztát kicsípek, lisztezett kézzel széthúzogatom, beleteszem az előkészített gyümölcsöt és gombóccá formálom, bő forró, lobogó vízben addig főzöm, amíg a gombóc a víz tetejére feljön,majd az előre megpirított zsemlemorzsába forgatom.
Ezzel a módszerrel röpke 30 perc alatt ehetjük is a szilvás (barackos)
Mindent összegyúrunk ,majd kicsit pihentetjük. Addig lereszeljük az almát, ízesítjük vaníliával,ha szükséges cukorral is,fahéj . A tésztát kisodorjuk - vegyük két felé sodrás előt...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűAz alaphoz a kekszet daráld finomra, add hozzá a mandulalisztet és az olvasztott vajat, keverd össze. A kekszes alapot nyomkodd a mini sütőformák aljába és egy órára tedd hűtőbe í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót alaposan összegyúrunk és egy órára hűtőbe tesszük, majd golyókat formázunk, ellapítjuk.Sütőpapíros tepsiben elrendezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon, 20 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A mandulát forró vízbe tesszük, leszűrjük és lehéjazzuk. Ezután sütőben megszárítjuk kb. 10 perc alatt és durvára vágjuk. 2.A Ramát a liszttel elmorzsoljuk, a többi hozzávalót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű