menu

Családireceptkönyv.hu

Mascarpones répatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



4 tojás, szétválasztva
6 ek cukor
vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
2 nagy répa reszelve (kb. 200-250 g)
200 g darált dió
1 csomag sütőpor
1 evőkanál fahéj
1 dl víz vagy narancslé

Mascarponekrém:
250 gr mascarpone
200 ml habtejszín
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:


A tojássárgát a cukorral elkezdem nagyon erősen keverni, míg teljesen kifehéredik. Hozzáteszem a fahéjat, a diót és a répát, és a vizet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A liszt felét és a sütőport s répás masszához keverem, majd a hab felét is, majd a többi lisztet, végül a maradék habot, óvatos mozdulatokkal, lehetőleg kézi habverővel.
160 fokon bő fél órát sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e. Kiborítjuk, hagyjuk kihűlni, kettévágjuk (vagy háromfelé), majd megkenjük a krémmel.

A tejszínhabot felverjük, jó keményre. A mascarponet alaposan kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáforgatjuk a tejszínhabot is. Megkenjük vele a tortát.
A tortát érdemes előző nap elkészíteni, ekkorra a krém is megkeményedik, és nagyon jól összeérnek az ízek.

Mascarpones répatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
kekszes csoki
kekszes csoki

Elkészítés: Nagyon gyorsan el tudjuk készíteni. Keverjük el a cukrot a vízzel, tegyük egy duplafalú edénybe, majd addig forraljuk és kevergessük, míg sűrű szirup nem lesz belőle. M...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Citromos sütemény
Citromos sütemény

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tortaformát kevés vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk. A vajat a kétféle cukorral krémesre keverjük. Egymás után hozzákeverjük a tojásokat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütésnélküli sztracsatella
Sütésnélküli sztracsatella

A tejet a cukorral és elkevert tojás sárgájával felforralom és amikor forr lassan hozzáadom a búzadarát és a tejet besűrítem vele Langyosra kihűtöm és hozzákeverek 10 deka puha ma...

Elkészítési idő: 15 -15
Nehézség: Könnyű
share
Nyújtás nélküli mézes
Nyújtás nélküli mézes

Gozon felolvasztjuk a vajat, hozzaadjuk a mezet, tojast, porcukrot es a liszttet melybe bepekeverjuk a SBB. Ha tul suru lenne pici tejjel higitjuk. 4 egyenlo reszre osztjuk, ( legj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk