4 tojás, szétválasztva
6 ek cukor
vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
2 nagy répa reszelve (kb. 200-250 g)
200 g darált dió
1 csomag sütőpor
1 evőkanál fahéj
1 dl víz vagy narancslé
Mascarponekrém:
250 gr mascarpone
200 ml habtejszín
2 evőkanál porcukor
A tojássárgát a cukorral elkezdem nagyon erősen keverni, míg teljesen kifehéredik. Hozzáteszem a fahéjat, a diót és a répát, és a vizet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A liszt felét és a sütőport s répás masszához keverem, majd a hab felét is, majd a többi lisztet, végül a maradék habot, óvatos mozdulatokkal, lehetőleg kézi habverővel.
160 fokon bő fél órát sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e. Kiborítjuk, hagyjuk kihűlni, kettévágjuk (vagy háromfelé), majd megkenjük a krémmel.
A tejszínhabot felverjük, jó keményre. A mascarponet alaposan kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáforgatjuk a tejszínhabot is. Megkenjük vele a tortát.
A tortát érdemes előző nap elkészíteni, ekkorra a krém is megkeményedik, és nagyon jól összeérnek az ízek.
Elkészítés: Nagyon gyorsan el tudjuk készíteni. Keverjük el a cukrot a vízzel, tegyük egy duplafalú edénybe, majd addig forraljuk és kevergessük, míg sűrű szirup nem lesz belőle. M...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tortaformát kevés vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk. A vajat a kétféle cukorral krémesre keverjük. Egymás után hozzákeverjük a tojásokat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral és elkevert tojás sárgájával felforralom és amikor forr lassan hozzáadom a búzadarát és a tejet besűrítem vele Langyosra kihűtöm és hozzákeverek 10 deka puha ma...
Elkészítési idő: 15 -15 Nehézség: KönnyűGozon felolvasztjuk a vajat, hozzaadjuk a mezet, tojast, porcukrot es a liszttet melybe bepekeverjuk a SBB. Ha tul suru lenne pici tejjel higitjuk. 4 egyenlo reszre osztjuk, ( legj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű