1 l tej
1,5 dl víz
15 dkg gríz
1 mk só
2 kk cukor
10 dkg liszt
1 tojás
0,5 dl tej
10 dkg morzsa
a sütéshez
bő olaj
1 kanál fahéj (csapott)
3 ek porcukor
A vízzel felhígított tejet felforraljuk, és belekeverjük a csipetnyi sóval elkevert grízt. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, cukorral édesítjük. Két-három vizezett lapostányérra öntjük, ujjnyi vastagságban, és hűlni hagyjuk. Tetszés szerint kisebb kockákra/téglalapokra vágjuk, kb. akkorára, mint a halrudacskák, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
A tojásokból a szokásos módon piskótát sütünk. A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet a vaníliás cukorral tejben felfőzzük és kihűtjük. Kihűlés után hozzáadjuk porcukorral...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tojásokat, a cukrot, a reszelt citrom héjat és egy csipet sót. A darált mákot is hozzáadjuk. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az olvasztott vajat, a liszte...
Elkészítési idő: 20 p Nehézség: Könnyű