25 dkg ráma margarin
25 dkg juhtúró
25 dkg liszt
1 db tojás a kenéshez
reszelt sajt
Összegyúrjuk a hozzávalókat és kinyújtjuk a kivánt vastagságúra, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk és rudakra vágva tepsibe rakjuk. Világosra sütjük. Én tehéntúróval szoktam csinálni.
A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal és az élesztővel. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejszínt, alaposan összegyúrjuk. Közepes keménységű tésztát ka...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűElőször a pornemű hozzávalókat kavarom össze.Összegyúrom, golyózok, sütök.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tejfölt és jól összegyúrjuk. Fél óráig a hűtőben pihentetjük. Pihentetés után kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHa nem szárított élesztőt használok, akkor langyos cukros vízben egy kicsit fel kell futtatni, majd ezután jöhet az összes többi hozzávalóval az összegyúrás. Fél órát meleg helyen...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű