1 liter tej
2 db tojás
410 g sima búzaliszt
3 teáskanál cukor
1 teáskanál só
kevés napraforgó olaj a tepsi kikenéséhez
kimagozott meggy
Egy tálban verjük fel a tojásokat és keverjük el bennük a cukrot és a sót. Öntsük hozzá a tej 1/3-át, keverjük el és adjuk hozzá a liszt 1/3-át is. Keverjük fakanállal simára a tésztát, majd öntsük hozzá a maradék tejet és lisztet is. A lényeg, hogy sima, sűrű palacsintatésztát kapjunk. Hagyjuk állni, amíg a sütő felmelegszik 170 fokra. Olajozzunk ki egy tepsit és öntsük bele a tésztát, szórjuk meg a kimagozott meggyel. Süssük kb. 15-20 percig 170 fokon. Akkor jó, ha kicsit megbarnul a teteje. Szeleteljük fel és tálaljuk azonnal. Én még hozzákevertem a tésztához a tegnapi megmaradt túró tölteléket is.
Egy kb. 3 literes lábasban kis lángon felolvasszuk a a cukrot a tojással majd beletesszük a margarint is amíg az is elolvad. Ha felfőztük belekeverjük a pudingot, a kakaót meg a ma...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA 6 tojásból a szokásos piskótatésztát készítünk A piskótát kizsírozott, kilisztezett nagy tepsiben sütjük meg, hogy csak egyujjnyi magas tésztát kapjunk, majd azon melegen kendő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a cukorral ,sóval, zsiradékkal elmorzsoljuk, az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk és az egészet megfelelő mennyiségű tejjel összedolgozzuk. 2. A tésztának...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almás pite elkészítéséhez a sütőporral elkevert lisztet összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz