menu

Családireceptkönyv.hu

Tiramisu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 dl feketekávé
3 ek likőr (amaretto, aki tud szerezni)
3 db tojás
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
1 db citrom reszelt héja
250 g mascarpone krémsajt
25 dkg babapiskóta
1 ek kakaópor (jó minőségű)

Elkészítés:


Egy hosszúkás jénai tál erre a célra pont megfelel. Elkészítés: a feketekávét kikeverjük a likőrrel. A tojásokat felütjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A tojás sárgákat a kristálycukorral és a vaníliással, valamint a citromhéjjal habosra keverjük, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Összekeverjük a tojássárgájával készült krémet a mascarpone krémmel és lazán belekeverjük a tojáshabot. A piskóta felét a tálba sorban elhelyezzük és mindegyiket belemártjuk a likőrös kávéba. Rákenjük a krém felét, ráhalmozzuk a következő sor mártott babapiskótát, majd a maradék krémmel befedjük. Kakaóporral megszitáljuk, amit egy kis szűrő segítségével készítek

Tiramisu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Kókuszos Kocka 1
Kókuszos Kocka 1

Az összetevőket összekeverem sütöm , utána mázba forgatom,utána a kókuszba .

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Levendulás gyümölcskenyér
Levendulás gyümölcskenyér

A sütőt előmelegítjük 150°C-ra, a sütőformát kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a széleken 10-10 cm-t túllógjon. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a durvára vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós kevert („Sárgatetejű”) (Eszti-féle)
Diós kevert („Sárgatetejű”) (Eszti-féle)

Ha elkészült, a 7 tojás sárgájából és 30 dkg porcukorból készült krémmel leönteni, majd visszatenni a sütőbe, de már nem kell sütni! (Erre azért van szükség, hogy előbb megszár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyümölcsös süti
Gyümölcsös süti

A tojásokat a cukorral, van. cukorral, puha vajjal, kikeverem habosra, majd apránként hozzáadom a lisztet, amibe belekevertem a a sütőport, hozzáadom a tejet és simára keverem, bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk