menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött sertésdagadó


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


80 dkg kicsontozott sertésdagadó
4 szikkadt zsömle
6 szelet bacon szalonna
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
só, bors, majoránna, őrölt kömény
4 tojás (főtt)
1 db nyers tojás
tej
olaj

Elkészítés:


A húst óvatosan, hogy ki ne lyukadjon, éles, hegyes késsel felszúrjuk (az esetleges lyukakat vékony cérnával sűrűn bevarrjuk. A kezdők kérjék meg a hentest, hogy szúrja fel a húst) befűszerezzük a húst, majorannával, őrölt köménnyel, sóval, borssal.
A száraz zsemléket meleg vízben beáztatjuk és kicsavarjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát és hagyjuk kihűlni.
A zsemléket alaposan kinyomkodjuk, a kockára vágott főtt tojásokkal, a nyers tojással, a petrezselyemmel együtt, hozzáadva a kihűlt hagymát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk.
Nem túl szorosan megtöltjük a masszával a húst, a nyílást bevarrjuk, és sütőedénybe fektetjük, amit előtte vékonyan olajjal vagy zsírral kikenjük. Aláöntök egy kevés vizet és tejet (a tejtől megduzzad egy kicsit a hús) fokhagymát dobok mellé, lefedem alufóliával és 200 fokon 50 perc alatt készre sütöm Miután a hús megpuhult, leveszem róla az alufóliát és betakarom a bacon szalonna szeletekkel és visszateszem a sütőbe, pirosra sütöm. A húst deszkára tesszük, 10 percig pihentetjük, kihúzzuk belőle a cérnákat, majd vékonyan felszeleteljük, gombás rizzsel tálalom.

Töltött sertésdagadó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: István
Fasírt tejes tökéletes!
Fasírt tejes tökéletes!

A száraz zsemlét vagy kenyeret apróra vágjuk, majd kevés tejjel leöntötjük és kézzel összemasszírozzuk. Akkor jó a massza, ha nem lehet kinyomkodni belőle tejet, mégis minden kis r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sertésszűz Wellington módra
Sertésszűz Wellington módra

A húst szépen megformázzuk, ami azt jelenti, hogy a végéről levágjuk az elvékonyodó részt, a másik feléről meg lenyessük a kilógó részeket, leszedjük a hártyát, ha van rajta, szóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karajszeletek gazdagon
Karajszeletek gazdagon

A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerrel megszórjuk, és kevés vajon elősütjük. A sajtot lereszeljük. A paradicsomot, csípős paprikát, kolbászt és a gombát szelete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szűzérmék gorgonzolás paradicsommártásban bazsalikom
Szűzérmék gorgonzolás paradicsommártásban bazsalikom

Szűzérméket besózzuk, beleforgatjuk a lisztbe és forró olajban kisütjük. Rögtön rászórjuk a színes borsot / nem sokat / Mártás: A hús szaftba bele aprítjuk a zúzott fokhagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk