menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsófőzelék habarással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Zöldborsó (ha frissen, hüvelyestől vesszük, akkor bő egy kiló)
2 deci tej
2 evőkanál liszt
1 tk só
1 kk cukor
Egy nagy csokor petrezselyem

Elkészítés:


A borsószemeket az apróravágott petrezselyemmel, a sóval és a cukorral felteszem főni, annyi vízben, hogy épphogy ellepje a borsót (különben minden főzeléknek ez a titka, nem szabad túl sok vizet használni).

Ha megpuhultak a borsószemek, akkor behabarom, még pedig a következőképpen: egy tálkában összekeverem a tejet és a lisztet, hozzáadok egy kis vizet és habverővel tökéletesen simára keverem. A megfőtt borsó levéből hozzálöttyintek egy keveset, ezzel is elkeverem. Addig kevergetem hozzá a forró levet, amíg a tejes keverék át nem melegedik. Akkor az egészet visszaöntöm a lábosba, és fakanállal folytonos kevergetés mellett, pár perc alatt besűrítem a főzeléket.

Tükör tojással tálalom.

Zöldborsófőzelék habarással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kefíres salátafőzelék babáknak
Kefíres salátafőzelék babáknak

A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, a salátaleveleket alaposan megmossuk. Az előfagyasztott csirkemellkockát, a burgonyát, a sárgarépát, és a salátaleveleket annyi vízben, ami e...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A lencsét 6-8 órával a főzés előtt áztassuk be. Öntsük le a levét és tegyük egy edénybe. A hagymát kockázzuk fel, és keverjük a lencséhez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karfiol főzelék
Karfiol főzelék

Sárgarépát megpucolom, karikára vágom, a karfiolt rózsáira szedem, természetesen megmosom, de ezt mindenki tudja! Zsiradékon megpárolom először a sárgarépát, megsózom, majd amikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinifőzelék lisztmentesen
Cukkinifőzelék lisztmentesen

A vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd felöntjük a borral és két evőkanál sűrűségűre visszaforraljuk. Hozzáadjuk az alaplevet, és az egyharmadára vi...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk