menu

Családireceptkönyv.hu

Egérke fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 egész tojás
2 tojássárgája
liszt
zsír/margarin
sütőpor
csipetnyi só

Elkészítés:


Olyan tésztát kell gyúrni, hogy se kemény ne legyen, se lágy. Legyen könnyen nyújtható.
Vékonyra ki kell nyújtani, téglalap alakúra felvagdosni, minden téglalapba késsel 2 vonalat kell vágni a tésztába.
Mielőtt nekiállunk kisütni, egyet tekerni kell rajta (hogy a közepe lukas legyen).
Még melegen porcukorral beszórjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóri
Hamis túrós rétes
Hamis túrós rétes

A tepsit kikenjük vékonyan vajjal és beleszórjuk a száraztésztát - elegyengetjük. Az olvasztott vajat beleöntjük egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a tojásokat, simára keverjük fakanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás piskóta villámgyors
Almás piskóta villámgyors

tojásfehérjéket kemény habbá verjük pici sóval. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a joghurttal, hozzáadjuk a lisztet, sütőport és az aromát. A masszát a habhoz keverjük az alm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Mandulás ropogós
Mandulás ropogós

A hozzávalókat egy mélyebb tálban alaposan összedolgozzuk, és enyhén lisztezett deszkán 2 mm vastagra (vagy inkább vékonyra) nyújtjuk, és kisebb méretű fomákat használva kiszúrogat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pille fánk
Pille fánk

A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk, és közepesen hőfokon sütjük őket. Annyi olaj legyen az edény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk