50 dkg darált hús
3 e.k. zsemlemorzsa (csak akkor, ha egybe sütöm, ha pogácsákat sütök akkor több)
2 tojás
1 zsemle
1/2 m.k. őrölt bors, őrölt kömény
2-3 gerezd fokhagyma
1 t.k. ételízesítő
1,5 t.k. só
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Ha egybe sütjük akkor a tetejét megkenjük felvert tojással, ha pogácsákat sütünk belőle, akkor be forgatjuk zsemlemorzsába.
1. Néhány szelet húst kiklopfolunk, és besózunk. 2. Hagymát pirítunk, belerakjuk a rizst, fűszerezzük, petrezselymet adunk hozzá, és megpároljuk. 3. Utána a hússzeletekre k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, kihűtjük. 2. A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a hagymát, ízesítjük , sóval, borssal, pirospaprikával, de...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: KönnyűA darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű