csokis piskóta
a krémhez:
3 e.k. kakaópor
7 e.k. liszt
7 e.k. cukor
5 dl tej
Sütünk csokis piskótát.
A krémhez a lisztet, a kakóport, a cukrot és a tejet összekeverjük, csomómentere kikeverjük és úgy főzzük meg, mint a pudingot.
Ha kihűlt a krém, 25 dkg habosra kevert margarinnal összekeverjük.
Tészta készítése: Elválasztom a tojásokat,,,a tojás sárgaját habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vanília aromát és a lisztet, pici sót és lazán hozzákeverem a keményre vert to...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesElőször tejet egy tálkába langyosítsuk 30 C ° (közel 85 F °). Amikor a tej langyos, adjunk hozzá élesztőt, egy evőkanál cukrot és lisztet, és oldjuk minden összetevő. Hagyd 15 per...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet, kakaóport, sót, cukrot, vaníliás cukrot és sütőport egy tálba szitáljuk, morzsoljuk el benne a szoba hőmérsékletű vajat. Hozzáreszeljük a citromhéjat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés:A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.A krémhez a fél liter tejet, cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű