menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros hagymaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
zsír
tejföl
3 e.k. liszt
fűszerpaprika
ételízesítő
majoranna

Elkészítés:


A félkarikára szeletelt vöröshagymát egy kevés zsíron megfonnyasztjuk, rászórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk.
Beleszórjuk a felaprított fokhagymát, meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük, majd felöntjük kb 1/2 liter vízzel.
Ételízesítővel és majorannával ízesítjük é jól kiforraljuk.
Pirított zsemlekockával és tejföllel táljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar paradicsomleves betűtésztával
paradicsomleves betűtésztával

Az olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Legényfogó leves
Legényfogó leves

A húst kockákra vágjuk, az olajon pirítani kezdjük, sóval, borssal fűszerezzük. A zöldségeket karikákra vágjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Tovább pirítjuk néhány percig, mehet hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Indiai kukoricaleves
Indiai kukoricaleves

A répát felszeleteljük, majd kevés olajon megpirítjuk kis lángon a mustármagot, míg el nem kezd pattogni (ne hevítsük túl, mert megég!). Utána beletesszük a többi fűszert, és az eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lebbencs leves:
Lebbencs leves:

A szalonnát zsírjára sütöm, majd hozzáadom a lebbencs tésztát és zsemleszínűre pirítom. Amikor a tészta kész félre veszem a tűzről megszórom kevés pirospaprikával, összekeverem, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk