menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


savanyú káposzta
darált hús
rizs
bordavég/ apróhús (ki mit szeretne bele tenni)
vöröshagyma
só, pirospaprika, egész bors

Elkészítés:


Rántást készítek kevés lisztből és olajból/zsírból. Felengedem annyi vízzel , amennyi levet szeretnék a káposztára.
Beleteszem a savanyú káposztát.
A vöröshagymát felkockázom, azt is beleteszem, sózom, paprikázom és szórok bele egész borsot.
Közben a darálthúst összekeverjük tojással, sóval őrölt borssal és annyi rizzsel, hogy formázható massza legyen. (De ne legyen túl sok, mert akkor nagyon kemény lesz a gombóc)
Gombócokat formálunk belőle, és ha felforrt a káposztás lé, akkor beletesszük a gombócokat és nagyon óvatosan megkeverjük, hogy ne ragadjon le. (Azért óvatosan, nehogy szétessenek a gombócok)
Lassú tűzön készre főzzük a gombócokat, ha megfőtt akkor van kész.
Aki szeretne tehet bele tejfölt is

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Darált - Fasírt vajas tésztában
Darált - Fasírt vajas tésztában

1. Darál húsból fasírozott alapot készítek. 2. Tésztát kinyújtom és 12 darabra vágom és megkenem a felvert tojással. 3. A fasírtból 12 golyót készítek a tésztára helyezem,ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mustáros-borsos sertésszelet
Mustáros-borsos sertésszelet

A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral, és egymásra téve 1 órára a hűtőbe tesszük. Ha tehetjük, a pácolást végezzük el elő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sváb véres hurka
Sváb véres hurka

A vöröshagymát vágjunk apróra, és egy kanál zsíron fonnyasszuk meg. Két kiló disznóvért keverjünk össze két kockára vágott zsemlével, vagy néhány kanál főtt rizzsel, tegyünk bele b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Milánói rakott galuska
Darált - Milánói rakott galuska

1. A lisztből és a tojásból egy csipet sóval galuskatésztát készítünk. 2. Forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 3. Kevés olajon megpároljuk a finomra vágott gombá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk