menu

Családireceptkönyv.hu

Tojásos leves


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- zsír/olaj
- liszt
- egész kömény
- őrölt paprika
- tojás
- só
- víz

Elkészítés:


Zsírral/olajjal és liszttel rántást készítünk, ha már aranybarna, felengedjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk.
Sózzuk, paprikázzuk, bele tesszük a köményt.
Ha felforrt a víz, beleütjök a tojásokat, és óvatosan megkeverjük, hogy a tojás ne essen szét.
Ha megfőtt a tojás, kész is a leves.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Majoránnás-májas krumplileves
Majoránnás-májas krumplileves

A májat megtisztítjuk, az inakat eltávolítjuk belőle. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk. A krumplit kis kockára vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a hagymát finomra aprítjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Minestrone leves
Minestrone leves

0. Mossuk és tisztítsuk meg a zöldségeket: a vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát préseljük át, a répát, karalábét, paradicsomokat vágjuk kockákra, a cukkinit hosszában negyede...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar   Jókai bableves csipetkével
Jókai bableves csipetkével

Elkészítés: Egy éjszakára beáztatjuk a babot. A csülköt a babbal együtt feltesszük főni kb. két és fél liter vízben. Ezután adjuk hozzá a leveshez a megpucolt zöldségeket, majd jö...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

A gombóchoz a burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még forrón összetörjük. Amikor kihűlt, sózzuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojást, majd félretesszük kicsit. A...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk