menu

Családireceptkönyv.hu

Fehérpecsenye borsmártásban narancsos jégsalátával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

2 szelet fehérpecsenye (szeletenkét kb. 25 dkg)
1-2 ek. kókuszzsír


Mártáshoz:

2 tk. durvára őrölt bors
1 púp. tk. dijoni mustár
kb. fél dl szűrt víz
kb. 1 dl kókusztejszín

Saláta:

1/4 fej jégsaláta
1 db narancs

Elkészítés:


A serpenyőt feltesszük a tűzre, s ha már jó forró,
1-2 ek. kókuszzsírt teszünk bele.
Ha az is jó forró, beletesszük a húst,
magas lángon 5-5 percig sütjük.
Félretesszük, s a sóval csak most, sütés után szórjuk meg.
Mártás:
A húsból visszamaradt zsíradékra (ha kevés, még adjunk hozzá)
szórjuk a borsot, mustárt, vizet és kókusztejszínt adunk hozzá,
s összeforraljuk.

Saláta:

A salátát apróra vágjuk vagy tépkedjük, a narancsot apróra vágjuk, összekeverjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://paleokati.blogspot.hu/2016/01/feherpecsenye-borsmartassal-narancsos.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hagymás marhaoldalas
Hagymás marhaoldalas

Ez egy hosszan-lassan készülő receptem, amit nagyon ritkán főzök, általában vendégeknek. Nem flancos, drága húsból, hanem oldalasból készül, ha valaki szereti, elkészítheti pofából...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vadas marhaszelet zsemlegombóccal
Vadas marhaszelet zsemlegombóccal

A marhahúst 1 liter vízben felrakjuk főni kuktában. Amikor már puhul a hús,hozzáadjuk a sót, a fűszereket, a megtisztított, megmosott, feldarabolt zöldségeket, addig főzzük, amíg a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Marha pörkölt
Marha pörkölt

A vöröshagymát felhevített zsíron aranysárgára fonnyasztjuk, beletesszük a húst, elkeverjük és lepörköljük. Hogy a paprika meg ne barnuljon és ezáltal színét és zamatát el ne veszí...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros gulyás, knédli
Magyaros gulyás, knédli

Olajon kipattogtatok egy teáskanálnyi köménymagot. Majd ráteszem a nagyobb kockára vágott hagymát. Megdinsztelem, és belerakom a húst. Kevergetem, amíg pirulni kezd, majd megszórom...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk