60 dkg sertés darálthús
2 ek. kecup
1 ek. mustár
1 tojás
1 kk. só
1 kk. bors
1 fej vöröshagyma lereszelve
2 gerezd fokhagyma átzúzva
10 dkg baconszalonna vagy házi szalonna
1 csomag lapkasajt
A fűszerek
A darálthúshoz hozzáadom a tojást, a kecupot és a mustárt, elkeverem. Lereszelem a hagymát, átzúzom a fokhagymát, majd hozzákeverem a húshoz, só, borssal együtt. Egy gyümölcskenyérformát kiolajozok és zsemlemorzsát szórok rá, vagy szilikonos sütőpapírral kibélelek. A hús egyharmadát rétegezem a tepsi aljára, majd egy sor lapkasajt, baconszalonna én házi szalonnát használtam, aztán rétegezem ezt háromszor, a legtetejére szalonna kerüljön. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütöm.Nekem eresztett levet, leöntöttem róla, a sütőpapírt eltávolítottam.
A lapkasajttól kicsit folyósabb lett, de majd szilárdul ha picit hűl. Szerintem szeletelt sajtból is jó lenne, akkor talán nem folyik így szét a sajt, még nem próbáltam úgy.
1. A karajt szépen leválasztom a csontjáról és keskeny, éles pengéjű késsel felszúrom. 2. A bőrétől megszabadított kolbászt egy fél órára a mélyhűtőbe teszem. 3. Onnét kivé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sertésszüzet lehártyázzuk, a zsíros részeit leszedjük, megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Ezután 2 cm-es szeleteket vágunk belőle, amit kézzel, tenyérrel lazítunk. A s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA muffin formát béleljük ki körkörösen egy baconnel. Egy másik bacon szalonnát vágjunk ketté, egyiket igazítsuk bele a muffin formába, majd a másikat is keresztbe – a bacon képezi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában, sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, ezután felöntjük 1 dl vízzel , fedő alatt pároljuk, és fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű