Tészta:
27 dkg cukor
4 tojássárgája
1 dl étolaj
1 dl feketekávé
25 dkg liszt
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
2 késhegynyi szódabikarbóna
4 tojásfehérje
Krém:
750 g joghurt
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 g zselatin
1 dl habtejszín
A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 4 tojás habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt, 36 × 22 cm-es tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és először kissé magasabb hőfokon (220°C) sütjük, majd 10 perc után 190°C-ra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
A krémhez a joghurtot és a cukrokat odatesszük melegedni. Pár kanállal elveszünk belőle, azt a zselatint csomómentesre keverjük, majd utána hozzáöntjük. Vigyázat! Csak melegítsük, forralni nem szabad! Mikor jól összemelegedett, levesszük a tűzről, és a felvert tejszínt óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk.
Ha kihűlt a tészta, és a joghurt is langyos, ráöntjük a tetejére. Teljes dermedésig hűtőbe tesszük (kb. 4-5 óra). Ha megdermedt, kockákra vágjuk. Tejszínhabbal tálaljuk.
A szoba-hőmérsékletű margarint/vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliával és a tojásokkal. Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és sütőport, összekeverjük. A tojásos mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd a többi hozzávalókat óvatosan bele keverjük és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A sűrített tejet lassú tűznél addig főzzük,mí...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű1. A palacsintatésztához a lisztet és a sót egy tálba szórjuk. A tojásokat egyenként felütjük, a liszthez adjuk, majd apránként hozzáöntjük a tejet, és simára eldolgozzuk. Ezutá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyik tejfölben keverjünk el 4 evőkanál cukrot, és 2 vaníliás cukrot. A másik tejfölben 5 evőkanál cukrot, 1 vaníliás cukrot, és a kakaóport. 20 * 30 cm-es tepsi alját rakjuk k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű