0,5 kg sertés hús (lapocka)
2 fej lila hagyma
1 fej vöröshagyma
2 kis darab fokhagyma
2,5 dl tejszín
2 ek. liszt
só, bors, majoranna
1 dobozos kukorica
tészta a körethez
A kétféle hagymát és a fokhagymát felkockázom, majd olajon megpirítom. Hozzáadom a csíkokra felvágott húst, majd fehéredésig pirítom. Én sertés húst használtam, de csirkemellel is nagyon finom és gyorsabban elkészül. Miután a hús kifehéredett sózom, borsozom, teszek hozzá majorannát, majd öntök hozzá kb. 1 dl vizet és puhára főzöm folytonos kavargatás mellett.
Miután a hús megpuhult, hozzáadom a konzerv kukoricát, majd együtt főzöm kicsit. Aztán a tejszín a liszttel csomómentesre kavarom és az egészhez hozzáöntöm. Egyet rottyan és már el is készült.
Főtt tésztával tálalom. Nagyon finom...
A húst nem túl kicsi kockákra vágom. Hasonló nagyságúra darabolom a krumplit, a répát és a hagymát is. A wokba beleöntök egy kevés olajat, és amikor átmelegszik, beleteszem a húst....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázzuk, majd zsírjára sütjük. Beletesszük a felkockázott hagymást és üvegesre pirítjuk. Hozzáadom a felkockázott paprikát, majd mikor kezd összeesni a felkockázot...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesMi előtt elkezdeném,a tölteléket elkészíteni, először a kukorica kását mosom meg, mert azzal nagyon sokat kell bübelődni, ugyan is addig kell mosnom, amíg tiszta víz nem marad ra...
Elkészítési idő: 50-perc Nehézség: KözepesA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre, amíg a raguhoz előkészülünk. A gombát mossuk meg, vágjuk szeltekre vagy kockákra. A szalonnát apró kockákra dara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű