menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes sütemény


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához :

10 dkg margarin
1 db tojás
20 dkg finomliszt
1 csipetnyi sütőpor
8 dkg porcukor
A töltelékhez:
25 dkg kimagozott meggy
2 pohár tejföl
3 evőkanál kristálycukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
Az öntethez
2 csomag tortazselé
0,5 liter meggykompót lé

Elkészítés:


A tésztát elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk és kikent sütőlapra tesszük. Külön megfőzzük a vanília pudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.
Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 C fokon. A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt.
Lehűtjük, kockára vágjuk és tálaljuk

Meggyes sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Kókusz petty
Kókusz petty

Tészta: 4 tojás fehérjét, 4 e.k. cukorral habbá verni, hozzáadni a 4 tojássárgáját egyenként, 2 e.k. kakaót, 15 dkg lisztet, 1 sütőport, 4 e.k. vizet. Sütőpapírral kibélelt tepsib...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KEKSZTORTA
KEKSZTORTA

A kekszet darált le, vagy tördelt apróra és keverd össze a darált dióval. Én egy részét ledarálom, egy részét apróra töröm és így szeletelés után nagyon guszta lesz. A cukrot és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Édes disznófülecske
Édes disznófülecske

Kinyújtjuk a leveles tésztát, majd vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, és utána a sárgabaracklekvárral is. Ízlés szerint még megszórjuk kristály- vagy barna cukorral. (Lekvár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mák fagylalt
Mák fagylalt

A tojásokat válasszuk szét. Adjunk hozzá a tojások sárgájához egy evőkanál nyírfacukorot és gőzfürdő felett, folyamatos kevergetés mellett egy kézi habverővel sűrítsük be. A mákot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk