A tésztához :
10 dkg margarin
1 db tojás
20 dkg finomliszt
1 csipetnyi sütőpor
8 dkg porcukor
A töltelékhez:
25 dkg kimagozott meggy
2 pohár tejföl
3 evőkanál kristálycukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
Az öntethez
2 csomag tortazselé
0,5 liter meggykompót lé
A tésztát elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk és kikent sütőlapra tesszük. Külön megfőzzük a vanília pudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.
Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 C fokon. A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt.
Lehűtjük, kockára vágjuk és tálaljuk
Tészta: 4 tojás fehérjét, 4 e.k. cukorral habbá verni, hozzáadni a 4 tojássárgáját egyenként, 2 e.k. kakaót, 15 dkg lisztet, 1 sütőport, 4 e.k. vizet. Sütőpapírral kibélelt tepsib...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet darált le, vagy tördelt apróra és keverd össze a darált dióval. Én egy részét ledarálom, egy részét apróra töröm és így szeletelés után nagyon guszta lesz. A cukrot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKinyújtjuk a leveles tésztát, majd vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, és utána a sárgabaracklekvárral is. Ízlés szerint még megszórjuk kristály- vagy barna cukorral. (Lekvár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válasszuk szét. Adjunk hozzá a tojások sárgájához egy evőkanál nyírfacukorot és gőzfürdő felett, folyamatos kevergetés mellett egy kézi habverővel sűrítsük be. A mákot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű