36 dkg cukor
36 dkg liszt
1 Ráma (25 dkg)
5 db tojás
1 cs sütőpor
1 kis pohár tejföl
15 dkg magozott meggy
A tojás sárgákat a cukorral és a rámával habosra keverjük. Beletesszük a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét.
Zsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és megszórjuk kimagozott meggyel. Közepes hőfokon, kb. 180 fokon készre sütjük. Porcukorral megszórva, kockára vágva tálaljuk.
1. A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, ezt két tenyerünk közt dörzsölgetve a legkönnyebb. A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk. Kb. 10 percig így hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes50 g étcsokoládét lereszelünk. A maradék étcsokoládét a likőrrel és a vajjal együtt felolvasztjuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a mandulát, majd összekeverjük. 1-2 órára hűtőbe tes...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük fel a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk ki egy hosszúkás tortaformát (kb. 31 x 17 x 3 cm). Szórjuk a lisztet, az őrölt mandulát, a vajat és a cukrot egy robotgépbe és dolgozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű