menu

Családireceptkönyv.hu

NYÍRSÉGI GOMBÓC LEVES


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg borjú vagy sertéslapocka,1 sárgarépa, fehérrépa, fél karalábé, kis darabka zeller, olaj,só,bors, vegeta, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg gomba, 15 dkg karfiol, 1-2 ek. liszt, 2 dl tejszin vagy tejföl, fél citrom leve
gombóchoz: 30 dkg burgonya, só, bors, szerecsendió, 8-10 dkg liszt, 1 tojás

Elkészítés:


A borjúhúst kockákra vágom, és egy kevés olajon fehéredésig sütöm.Közben a zöldségeket megtisztítom,egyforma nagyságúra felvágom, majd a húshoz adom, és még néhány percig pirítom..A borsó, a karfiol és a gomba csak a főzés végén kerül bele.1.5 liter vízzel fölöntöm, fűszerezem, felforralom, majd fedő alatt kis lángon puhára főzöm.Közben a gombóchoz a burgonyát héjában megfőzöm,meghámozzuk, és áttöröm.

Amikor kihűlt, liszttel meg a tojással összegyúrom, megsózom, megborsozom, reszelt szerecsendióval fűszerezem.Diónyi apró gombócokat formálok belőle és a lobogó levesbe teszem. A borsót, az apró rózsáira szedett karfiolt, meg a fölszeletelt gombát is hozzáadom és addig főzöm, míg minden megpuhul.Közben a maradék vajból és lisztből világos rántást készítek a levest ezzel sűrítem be.. A tűzről levéve a tejszínnel elkevert tojássárgájával behabarom, végül citromlével ízesítem.Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

NYÍRSÉGI GOMBÓC LEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldséges tortellini leves (Sóbors)
Zöldséges tortellini leves (Sóbors)

Vegyünk elő egy nagy edényt, öntsünk bele kevés olajat, majd a kockára vágott répákat és hagymát közepes lángon kezdjük el dinsztelni. Két perc elteltével adjuk hozzá a reszelt fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

A vöröshagymát apróra vágjuk, a vajon megfuttatjuk, a zúzott fokhagymákat mellédobjuk, és amikor már érezzük az illatát, a zöldségalaplével felengedjük. Sóval, borssal, szerecsendi...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymakrémleves (krémes)
Fokhagymakrémleves (krémes)

1. A fokhagymát megpucoljuk, darabokra vágjuk és kevés olajon kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, kavargatva tovább pirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével. 2. A krumplit m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsahúsleves
Kacsahúsleves

A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. A kacsát hideg vízbe főni tesszük, egészben vagy feldarabolva. Ízlés szerint megsózzuk, fekete borsot teszünk bele. Azért fontos, hogy hideg víz...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk