menu

Családireceptkönyv.hu

Piritott sertésmáj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj
olaj
2 fej vöröshagyma
őrölt bors
pirospaprika
majoranna

Elkészítés:



A sertésmájat megmosom, papírtörlővel leszárítom és ujjnyi csíkokra vágom. A hagymát félkarikákra vágom, kevés olajon dinsztelni kezdem. a folyamat meggyorsítható és tökéletesíthető, ha a hagymára kevés sót szórunk, amitől a hagyma nedvességet enged, és jobban megpárolódik. Ha készen van, ráteszem a májat, alaposan átforgatom a forró hagymás olajban. Megszórom szárított majoránnával, őrölt borssal, és kevés fűszerpaprikával. Csak annyi vizet öntök rá, hogy a paprika ne égjen meg. Pár perc és már el is lehet zárni alatta a gázt. Sózom, majd krumplival és savanyúsággal tálalom.

Piritott sertésmáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Tojással töltött borda
Karaj - Tojással töltött borda

1. A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. 2. A főtt tojásokat villával összetörjük, a reszelt sajttal összekeverjük és sóval, borssal meg finomra vágott petrezs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Darált - Debreceni töltött káposzta
Darált - Debreceni töltött káposzta

1. A húshoz hozzáadjuk a félig megpárolt rizst, a megpirított füstölt szalonna és hagyma felét és a zúzott fokhagymát. 2. Pirospaprikával, köménymaggal, borssal, sóval ízesítjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
KLASSZIKUS VADAS
KLASSZIKUS VADAS

A klasszikus vadas elkészítéséhez a hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat egy kevés olajon elősütjük, és kiszedjük. A visszamaradt olajon megpároljuk a felkariká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Batyus sült tarja
Tarja - Batyus sült tarja

1. A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. 2. A hagymát vékonyan felkarikázzuk. 3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréssel). 4. Pár kanálnyi ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk