Hozzávalók:
Sertéslapocka
húsos szalonna
krumpli
cukkini
lilahagyma
zöldpaprika
pici olaj
gyros fűszerkeverék
+ saslik pálca, vagy hurkapálca
Olajból és fűszersóból egy kis pácot készítünk, amibe beleforgatjuk a megközelítően egyforma kockákra vagdalt husikat. Hagyjuk is benne állni egy kicsit. A szalonnát a hússal megegyező nagyságúra daraboljuk. Megtisztítjuk a krumplit és a hagymát, megmossuk a cukkinit és a paprikát. A cukkinit először vastagabb karikákra, majd félbe vágjuk, a paprikát csíkokra, majd még darabokra. A krumplit is nagyobb kockákra vagdaljuk, a hagymát pedig ujjnyi szélesre karikázzuk. Ezután már nincs más dolgunk, mint ízlés szerint összeállítani a nyársakat. Amikor készen vannak, megszórjuk a zöldségeket is egy kis fűszersóval, betesszük egy tepsibe a nyársakat, pici vizet öntünk alá, és letakarjuk fóliával. Így sütjük kb. 30 percig, hogy a hús és a krumpli is átpuhuljon, majd levesszük a takarást, és hagyjuk, hogy egy kis színt kapjanak a nyársak.
A darált húst egy tálba teszem. Hozzámorzsolom a beáztatott és kinyomkodott zsemlét, ráütöm a tojásokat, sózom, borsozom, hozzáadom a lekapart csirkemájat, majorannát, finomra vágo...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűAz apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd jöhet bele a szintén kockára vágott hagyma és üvegesre pirítom, ha ezzel is megvagyok hozzáadom a felkockázott paprikát és mik...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűSaját házi hamburgerünk Recept: Kb. 1/2 kg darált sertéshús ( nem az előre dobozolt) Fűszerek: só, bors, reszelt fokhagyma Kis gombócokat formálunk, majd teflonos serpenyőbe z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tarját négy szeletre vágjuk, gyengén kiverjük, egy éjszakára sós, borsos, fokhagymás tejbe áztatjuk és hűtőbe rakjuk. 2. Sütés előtt kivesszük a húsokat, jól lecsurgatjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű