10-12 szelet sertéskaraj
15-20 dkg bacon szalonna
10 dkg szeletelt szárazkolbász
1 és fél pohár tejföl (egy pohár 175 g-os)
2 dl tejszín
1,5 dl száraz fehérbor (nekem nem volt)
1 nagy fej hagyma
20 dkg sajt
só
bors
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagylyukú reszelőn.
Cserépedénybe (áztatás után), - nálam jénaiba - rakjuk a rétegeket: hús, bacon, hagyma, kolbász, sajt, tejföl, tejszín. Nálam két réteg lett, a legtetejére pedig sajt kerüljön.
A tetejét meglocsoljuk a borral, nekem ez elmaradt bor híján.
Lezárva 200 °C fokos sütőben kb. 75 perc alatt puhára sütjük, majd tető nélkül még 10-15 percig pirítjuk.
A husszeleteket kipotyoljuk,sozzuk,borsozzuk Lisztbe,tojasba,zsemlemorzsaba forgatjuk,es nem tul forro olajban kisutjuk Krumplisalata : A krumplit hejaban megfozzuk,es hulni tes...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA húst hártyázzuk le, sózzuk meg és dörzsöljük be kakukkfűvel. A magházától megfosztott almát, a hagymát és a zellert egyforma kockára vágjuk. A serpenyőben kevés olajon körbesütjü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kiverjük. 2. A darált húst ízlés szerint fűszerezzük, majd ráhalmozzuk a hússzeletekre úgy, hogy a szélek szabadon maradjanak. 3. A töltelékre szeletelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megdinsztelt hagymára dobjuk a paradicsomot, a májat és addig pirítjuk, amíg megváltozik a színe a májnak. 2. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük és a só ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű