2 kg malaccomb és tarja vegyesen
6 gerezd fokhagyma
1 tk köménymag
2,5 evőkanál só
1 kiskanál frissen őrölt fekete bors
3 tk Horváth Rozi magyaros fűszer
15 dkg házi zsír1 bögre víz
A Húst szép méretes szeletekre vágom ez kb 12 szelet ,így mindenkinek jut 2-2 szelet .
Jól megmosom ,besózom ,borsozom .A Kacsasütőmben szépen elhelyezem a házi zsírt majd erre fektetem a hús szeleteket. Rászórom a köménymagot és a fűszer keveréket ,majd a bögre vízet .
Picit így párolom a sütőben ,egyszer kétszer a szeleteket megforgatom közben még lehet a fűszerrel ízesíteni.Ez úgy 20 perc idő . Majd mikor majdnem fél puha a husi akkor a fokhagymát rákarikázom .Ezt azért kell így hogy a fokhagyma nehogy megégjen. Kb még így sütöm 20 percig ha elfogyna a víz pótolható .Majd 20 perc után leveszem a fedőt és picit ropogósra sütöm . 50 -60 perc alatt készen van.
Ha kész van egy finom puha ízletes pecsenyét kapunk amit krumplipürével tálaltam és hozzá salátát házi savanyút kínáltam .
A tarhonyát kevés olajon arany barnára pirítjuk, majd felöntjük 2,5x-es sós forró vízzel és készre pároljuk. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A paprikát,...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesA húst felszúratom a hentesnél, vagy mélyedést csinálok a húsba, ahova majd a töltelék kerül ♥Töltelék: A csirkemájat megtisztítom majd pirospaprikás vöröshagymás pörkölt alapr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleteszem a leperzselt, megkapart, négyfelé vágott körmöket. Sózom, paprikázom, beleteszem a püréket és egy kevés viz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt befűszerezzük, és néhány órát pihentetjük. Ezalatt beáztatjuk a római tálat is. Majd miután kiöntöttük a tálból a vizet, a felszeletelt hagymával és fokhagymával kibélel...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű