60 dkg sertéskaraj
4 db tojás
3 dl tejföl
20 dkg trappista sajt
só
bors
majoránna
fokhagyma
A tojást keményre főzzük, leszedjük a héját és felkarikázzuk. Tejföllel összekeverjük, sózzuk. Pici zúzott fokhagymát is teszünk bele.
A karajból vékony szeleteket vágunk. Sózzuk, majoránnával megszórjuk, majd mindkét oldalát kicsit átsütjük.
Tűzálló tálba helyezzük, és ráhalmozzuk a tojásos masszát. Sajtot reszelünk a tetejére, és sütőbe helyezzük.
Addig sütjük, míg a sajt meg nem sül a tetején.
A húst megmosom, szárazra törlöm, lisztbe forgatom és olajon elősütöm, majd kiveszem a zsiradékból és a kockára vágott hagymát , fokhagymát megpirítom, majd rádobom a felszeletelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vastagabbra szeletelt húst félbe vágjuk úgy, hogy ne vágjuk szét! Enyhén kiveregetjük, sózzuk. A töltelékhez: A zsemlét tejben megáztatjuk, kifacsarjuk, a főtt tojásokat fel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húst érdemes fogyasztás előtt 1-2 nappal bepácolni. Ha ez nem jön össze, akkor is hagyjunk neki néhány órát. A húst alaposan megmossuk, a zsíros részeket eltávolítjuk, az inas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst nagyobb darabokra vágjuk, a zúzott fokhagymával átkenjük, fűszerezzük. Egy evőkanál zsírt teszünk a serpenyőbe, mikor felolvadt beletesszük a húsokat. Pár percig pirítjuk mi...
Elkészítési idő: 1óra30 perc Nehézség: Könnyű