Tésztájához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 egész tojás
csipet só
15 dkg cukor
1 sütőpor
Túró töltelék:
75 dkg túró
2 cs vaniliás cukor
3 tojás sárgája + fehérje kemény habbá verve!
1 evőkanál vaniliás pudingpor
20 dkg cukor
Igény szerint mazsola (előtte áztassuk be)
A hozzávalókat összegyúrjuk.
A tésztát elosztjuk két részre.
Az egyiket kinyújtjuk, és egy közepes tepsibe rakjuk.
A töltelék elkészítése:
A túrót összetörjük (én villával vagy krumpli nyomóval szoktam) beleteszem a tojás sárgákat, vaniliás cukrot, kristálycukrot, 1 evőkanál pudingport , összekeverjük és végül a tojás keményre vert habját, is.
A tölteléket a tésztára kenjük, és végül a tészta másik felével befedjük.
tojással megkenjük és a tetejét megszurkáljuk.
A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a sót,cukrot,sütőport,reszelt citromhéjat a tojások sárgáját és an...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztben elmorzsolom a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrok. Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom. Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok,rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lágy vajat a cukorral, tojással, joghurttal elkeverjük, majd a szárazanyagokat is belekeverjük. Fóliában hűtőben pihentetjük legalább egy órát. 2. A tésztából púpozott teáska...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű