20 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
20 dkg cukor
20 dkg vaj
2 tojás
2 ek méz
1 cs. vaníliás cukor
1 kk só
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
10 dkg csoki csepp
10 dkg darált dió
0,5 dl tej
A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
A diót ledaráljuk.
A száraz hozzávalókat (liszt, szódapor, sütőpor, cukor, vaníliás cukor, szódapor) egy tálban összeforgatjuk, hozzáadjuk a csoki cseppeket és a darált diót.
A vajat mikróban kicsit meglangyosítjuk, hogy ne legyen nagyon kemény. Hozzá keverjük a tojásokat, a mézet és a tejet.
A száraz és nedves keveréket összeforgatjuk néhány mozdulattal.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kanállal kisebb halmokat teszünk a tepsibe a csokis keksz masszából. Ne tegyük nagyon közel, mert meg fognak dagadni! Én fagyikanállal adagoltam ki a keksz tésztát, hogy biztosan egyformák és szép formájúak legyenek az amerikai csokis kekszek.
Az előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt készre sütjük. Ha puhábban szeretitek, akkor elég a 22 perc, ha ropogósabban, akkor kicsit tovább hagyd a sütőben.
A mascarpone sajtot ízesítjük. A cukorral, porcukorral a kávé és a rum felével, majd hozzákeverjük a felvert tejszínt. A kávé és a rum másik felét összekeverjük körülbelül 2 dl tej...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA piskótát a hozzávalóiból szokásos módon megsütjük: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, kakaóval és a sütőporral. A fehérjét a sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA liszteket egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a nyírfacukrot, a szódaport és a zsíradékot, majd ezekkel eldörzsöljük. Beleöntjük a citromlét, a tojást és összeállítjuk a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, amíg a cukor bele nem olvad. - A tejet lassan forrald fel a vaníliás cukorral. - A fehérjébe tegyél egy negyed...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű