20 dkg mosószóda
1 caola mosószappan /15-20 dkg mosószappan/
6 púpos evőkanál szódabikarbóna
ill. fertőtlenítő-illatosító hatása miatt lehet beletenni teafa; citrom illóolajat.
A mosószerhez sima csapvizet használok. Egy nagy fazékban felforralok 3 liter vizet. Amíg a víz melegszik, lereszelem konyhai reszelőn a mosószappant. A felforrt vízhez adom a reszeléket és oldódásig kevergetem, majd félreteszem hűlni. Egy kisebb edényben 1 l vizet forralok, leveszem a tűzről és belekeverem a 20 dkg mosószódát. Oldódásig kell ezt is keverni, majd hűlni hagyom. Ha már langyosak, a szappanos léhez öntöm a mosószódás oldatot, hozzáadom a szódabikarbónát és az illóolajat. Botmixerrel összeturmixolom. Szépen kifehéredik és pudingszerű állaga lesz. Közben még adok hozzá vizet, mert nagyon besűrűsödik. Ebből nekem 7 liter mosószer lesz, amit üvegekbe öntök. A legkönnyebben használható a folyékony mosószeres kanna, mert széles a szája, könnyebb belemerni a gélt, ha utólag hígítani kell, könnyebben össze is rázható.
A tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), ráönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKonyhai robotgéppel vagy késsel pépesre aprítjuk a húst (persze lehet darálni is, de legalább 3-szor). A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk. A húst a hagymával, a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű