40 dkg liszt
1 zacskó expressz élesztő
3 tk só
1 tk cukor
1,5 ek olaj
2 dl meleg vizes tej
A tésztához valókat nemes egyszerűséggel összegyúrom, kicsit hagyom pihenni.
Egy sütőlemezt kiolajozok, a sütőt előmelegítem 190 fokra.
A tésztát lisztezett felületen kb fél-1 cm vastagra kinyújtom. Megkenem vagy pestoval vagy tojással kenem meg és megszórom mákkal, majd pizzavágóval kb 2 cm széles hosszú rudakat vágok. Ezeket megcsavarom és a tepsibe helyezem, majd drapp színűre sütöm.
Amikor a tészta megkelt a sütőt 200 fokra bekapcsoljuk majd a tésztát (több részre osztjuk) téglalap alakra nyújtjuk. Egyik felére rászórjuk a sajtot és a másik felével betakarjuk. Ezt a két rétegű tésztát még jobban kinyújtjuk majd 1,5 -2 ujjnyi vékony hosszú csíkokra szeljük. Ezután a csíkok végeit ellentétes irányba sodorjuk, addig, amíg hosszú és vékony rudak lesznek belőle.
Kivajazott/sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk lenmaggal és 15-20 percig sütjük.
1. A lisztet, sót, reszelt sajtot összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat és zsírt, hozzáadjuk az ecetet, végül annyi tejfölt keverünk bele, hogy puha, könnyen kezelhető tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt belemorzsoljuk egy evőkanál langyos tejbe, majd felfuttatjuk. 2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval összekeverjük egy villa segítségével, majd kézze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük. Majd kinyujtjuk 1.5-2 cm vastagságúra és kiszaggatjuk. Tetejére t.sarga, pici só és reszelt sajt. 170 fokon kb 20 percig s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű