1 kg kaposzta,70 dkg sertes hus (en 1 kg tettem bele)5-6 szelet bacon, vagy szalonna, 2 kozepes hagyma, 20 dkg rizs,piropaprika , so, bors tejfol.
A egyik hagymat aprora vagom,hozzaadom a fele aprora vagott bacont is, megdinsztelem, hozzaadok 1 kk pirospaprikat, majd a daralt hust. jol osszekeverem es egy kicsi vizzel keszre fozom.
A masik hagymat is es a fennmarado bacont aprora vagom, megdinsztelem, hozzadaok 1 kis pirospaprikat, borsot, es beleteszem a savanyu kaposztat, majd keves viz hozzaadasaval majdnem keszre dinsztelem.
A rizset felkeszre fozom,
A tepsit kiolajozom, beleteszek egyreteg kaposztat, nem tul vastagon, majd egy reteg hust, egy reteg rizset, az se legyen vastagon. kovetkezik egy reteg tejfol. Ezt addig retegezem mig elfogyik a hozzavalom. A tetejere kaposzta keruljon es bosegesen meg kenem tejfollel a tetejet, majd 180c sutobe helyezem kb 3/4 orara. Jo etvagyat. Attol fuggoen mennyire sos a kaposzta, izesitsuk. Bosr minel tobb van benne annal finomabb heart hangulatjel
A páchoz egy keverőtálba öntsünk olajat, amire reszeljük rá a fokhagymákat, majd szórjuk bele a fűszerpaprikát, és a majorannát. Adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk-borsozzuk az egés...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűA feldarabolt oldalast zöldséges, hagymás, fokhagymás sós-borsos alaplében kis lángon, mint a húslevest szokás, előfőzzük (kb. 2 óra alatt, egész puhára főzzük- szúrjunk bele egy v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonna pörcöket kiszedtem. A megmaradt zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pirítottam, megszórtam piros paprikával,1 dl vízzel felöntöttem. A darált húst rátettem,ízesí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű