1/2 kg rétesliszt
2 teáskanál só
25 dkg Ráma margarin
1 ek. ecet
1 ek. rum
tojás a kenéshez
reszelt sajt a szóráshoz
A sóval kevert lisztbe beledaraboljuk a margarint,jól szétmorzsoljuk,hozzáadjuk az ecetet,és a rumot,és összegyúrjuk.
Nem kell bele semmi más,mert szépen összeáll. Aki türelmetlen,tehet bele kevés tejfölt!..Én nem tettem!
Sütőpapíron nyújtjuk kb. 4 mm vastagra,így nem kell lisztezni.Lekenjük felvert tojással,reszelünk rá sajtot,és kissé rálapigatjuk. Így nem szedi fel a derelyevágó. fél centis csíkokra vágjuk,és kívánt méretre daraboljuk.
200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük!
A rum,és az ecet segít,hogy laza legyen a tészta. De próbáljátok ki, igazi omlós! Csak ne süssétek túl, nem kell, hogy piruljon,csak aranysárga legyen!
A vajat habosra keverjük a tojással és hozzáadjuk a joghurtot majd a lisztes-sütőporos keveréket. Egynemű tésztává keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a feta sajtot és a darabolt oliv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kinyújtjuk vékonyan megkenem olvasztott margarinnal,daraboljuk akkorára hogy egy virsli vagy a kolbász darab elférjen benne ,megszórom egy kevés sajtal s aztán,fe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a másfél bögre tejet, a három tojássárgáját, a két evőkanál cukrot, a háromnegyed bögre lisztet, az egy tasak vaníliás cuk...
Elkészítési idő: 30 Perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, mélyedést készítünk a liszt közepébe, majd beleöntjük a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóva...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű