menu

Családireceptkönyv.hu

Szalonnás és sós kréker


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12dkg langyos víz, 3dkg étolaj, 25dkg liszt, 8gr só, 8gr friss élesztő /elég bele 1csg/, 5gr cukor. Az élesztőt cukros langyos vízben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval jól begyúrjuk. 1órától kelesztjük.

Elkészítés:


Kinyújtjuk vékonyra szaggatjuk vagy késsel, pizza vágóval felaprítjuk trapézokra, négyzetekre ki milyen formára akarja. Olajozott sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 180fokon kb. 10-15percig sütjük. Dupla adagot csináltam. Egyik adag lett sós, másik adag szalonnás, amibe ledarált szalonnát gyúrtam a tésztába. De lehet szezámmagot vagy egész mákot vagy reszelt sajtot gyúrni a tésztába. Fantáziára van bízva. Kicsit furcsán vannak a hozzávalók megadva, de pár éve így találtam a neten ezt a receptet. Nagyon bevált. Imádjuk. smile hangulatjel

Szalonnás és sós kréker

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Sajtos, réteges kifli
Sajtos, réteges kifli

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az éleszt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
A világ legegyszerűbb túrópogácsája
A világ legegyszerűbb túrópogácsája

1. A puha vajat, a túrót, a lisztet és a sót alaposan összegyúrjuk. Néhány órára vagy akár több napra, fóliába téve hűtőbe tesszük. 2. Lisztezett felületen viszonylag vékonyra nyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vajas pogácsa
Vajas pogácsa

A liszteket összekeverem a sóval,a rámát jól eldörzsölöm a lisztel,a tojássárgáját először csak a nagy tejföl a felfutatottélesztőt,( ahogy felfutott az élesztő kanállal leszeded a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Sós teasütemény (Rozikától)
Sós teasütemény (Rozikától)

Vaj, liszt, élesztő, só, 2 tojássárgája, tejfel = összegyúrni, pihentetni. Nyújtás után fehérjével kétszer kenjük, kétszer duplán hajtogatjuk, 15 perces pihentetéssel. Ujjnyi vast...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk