menu

Családireceptkönyv.hu

Almás kevert (tojásmentes)


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 3-4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
12.5 dkg margarin
3 db alma
20 dkg meggybefőtt (magozott )
2 ek porcukor

Elkészítés:


1.A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
2.Az almát lereszeljük, a margarint megolvasztjuk és összedolgozzuk a masszát.
3.A tejet lassan adagolva normál állagú tésztát keverünk a hozzávalókból.
4.Egy normál méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk és belekanalazzuk a tésztát.
5.A meggybefőtt levét leszűrjük és a meggyszemeket belenyomkodjuk a masszába.
6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
7.Porcukorral megszórva, frissen tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Banánkenyyér
Banánkenyyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Házi raffaello golyók
Házi raffaello golyók

A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, és sűrű krémmé főzzük. Langyosra hűlve belekeverjük a kókuszreszeléket, és beledolgozzuk a vajat. Ha teljesen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
zabos keksz
zabos keksz

A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. A vajat a cukorral keverd habosra. Add hozzá a tojást, a vizet, a vaníliát, majd forgasd bele a lisztet, a sót, a zabpelyhet, a sütőport, és végül a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cannoli tejszínes ricottakrémmel
Cannoli tejszínes ricottakrémmel

A lisztet egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a puha vajat, a cukrot, a tojásokat és a desszertbort, összedolgozzuk, és egy órát pihentetjük a hűtőben. Közben elkészíthetjük a tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk