25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
12.5 dkg margarin
3 db alma
20 dkg meggybefőtt (magozott )
2 ek porcukor
1.A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
2.Az almát lereszeljük, a margarint megolvasztjuk és összedolgozzuk a masszát.
3.A tejet lassan adagolva normál állagú tésztát keverünk a hozzávalókból.
4.Egy normál méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk és belekanalazzuk a tésztát.
5.A meggybefőtt levét leszűrjük és a meggyszemeket belenyomkodjuk a masszába.
6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
7.Porcukorral megszórva, frissen tálaljuk.
A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, és sűrű krémmé főzzük. Langyosra hűlve belekeverjük a kókuszreszeléket, és beledolgozzuk a vajat. Ha teljesen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 180°C-ra. A vajat a cukorral keverd habosra. Add hozzá a tojást, a vizet, a vaníliát, majd forgasd bele a lisztet, a sót, a zabpelyhet, a sütőport, és végül a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a puha vajat, a cukrot, a tojásokat és a desszertbort, összedolgozzuk, és egy órát pihentetjük a hűtőben. Közben elkészíthetjük a tö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű