menu

Családireceptkönyv.hu

Túrbó kifli (Limara)


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 3-4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•60 dkg finomliszt
•1 tk. só
•5 ek. olaj
•2 dl víz
•1,5 dl tej
•1 tk. cukor
•3 dkg élesztő
töltelék:
•120 g puha vaj
•1 tk. só

Elkészítés:


Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban 20-30 percig hagyunk pihenni.




Ezalatt elkészítjük a tölteléket.

A puha vajat elkeverjük a sóval.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Négy egyforma darabba vágjuk.

Az egyiket kinyújtjuk olyan vékony kör alakra, amilyenre csak tudjuk. Megkenjük a sós vaj felével, majd beborítjuk egy ugyanakkorára nyújtott másik tésztalappal.

Pizzavágóval 16 cikkre vágjuk. Feltekerjük őket.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

A másik két tésztalappal is megismételjük ugyanezt.




Ha nagyon sietünk, akkor az első tepsit hideg sütőben kezdjük sütni, ebben az esetben kb. 30 perc kell neki.

Ha nem, akkor a kifliket letakarjuk és kb. 30 percig hagyjuk kelni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A kifliket alaposan lepermetezzük vízzel, megszórhatjuk szezám-, vagy lenmaggal.

Kb. 15-18 perc alatt sülnek szép pirosra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar sajtos kosárka
sajtos kosárka

Pici pihentetés után 0.5cm vékonyra nyújtani, kisebb pogi kiszúróval kiszaggatni. Eztán mint a linzernél, felénél kiszúrni a közepét, hogy lukas legyen. A "hulladékot" összegyúrni...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Húsvéti fonott kalács
Húsvéti fonott kalács

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vaj kivételével összedolgozzuk a többi hozzávalóval, jól kidagasztjuk. Ha szép sima, hólyagos a tészta, apránként beledolgozzuk a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rúd
Sajtos rúd

A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzeel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állíto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Vajdasági sós
Vajdasági sós

Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az olajat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk