menu

Családireceptkönyv.hu

Amerikai palacsinta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg liszt
2 tojás
2 evőkanál cukor
csipet só
4 dkg olvasztott vaj
1/2 csomag sütőpor
3 dl tej

Elkészítés:


A tojásokat a cukorral, a sóval és a langyosra hűtött olvasztott vajjal kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport, végül a tejet apránként adagolva csomómentesre keverjük a tésztát.
Fél órát pihentetjük, majd száraz, azaz olajjal nem kikent palacsintasütőben, közepes lángon megsütjük.
Egy palacsintához 2-3 evőkanál palacsintatésztát adagolunk. Először az egyik oldalát sütjük meg, majd amikor légbuborékok képződnek a felszínén, megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


3 adag tészta is kevésnek bizonyult. Isteni juharsziruppal és nutellával

Amerikai palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Tejbegrízes süti sütés nélkül
Tejbegrízes süti sütés nélkül

A töltelékhez a 2,5 dl tejben elkeverjük a búzadarát. Az 1 liter tejet a margarinnal, a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük főni, majd amikor felfőtt, belekeverjük a búzadar...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Mézeskalács
Mézeskalács

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, szaggatjuk és 10 percig sütjük 180 fokon.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kata
Darálós keksz
Darálós keksz

A lisztet és a sütőport a margarinnal gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, végül a kristálycukorral is összekeverjük. Beletesszük a citrom lereszelt héját, az átszűrt levét és a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Gesztenyekifli
Gesztenyekifli

Jól összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük egy órát,majd formázzuk. :) 160 fokon kb 20 percig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk