menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyetorta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 12 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 20 cm átmérőjű tortához
a piskótához:
4 tojás
3 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
3 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg cukor
a krémhez:
40 dkg Maroni fehérarany gesztenyepüré
20 dkg mascarpone
1 dl hideg habtejszín
1 evőkanál rum
1 kezeletlen narancs héja
a díszítéshez:
5 dkg csokoládéforgács

Elkészítés:


A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját villával elhabarjuk, spatulával a tojáshabhoz keverjük. Beleszitáljuk a liszt, a keményítő és a kakaópor keverékét, nagy mozdulatokkal a habba forgatjuk. A masszát az alján sütőpapírkoronggal bélelt tortaformába szedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 15-16 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük. A felengedett gesztenyepüréhez adjuk a krémsajtot, a narancs finomra reszelt héját és a rumot, majd robotgéppel fellazítjuk. A tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk. A krémet felhasználásig hűtőben tároljuk. A kihűlt piskótát körbevágjuk, óvatosan leválasztjuk a tortakarikát, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd lapjában, recés késsel 3 részre vágjuk. A krémet 3 részre osztjuk. A tortaformát megtisztítjuk, aláteszünk egy tortakartont vagy egy tányért. Az aljába helyezünk egy piskótalapot, és megkenjük egy rész krémmel. Ráhelyezünk egy újabb lapot és még egy réteg krémet. Lezárjuk az utolsó lappal. Ügyeljünk arra, hogy ez teljesen sima legyen, hogy a torta teteje is egyenletes lehessen. A betöltött piskótát 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A tortáról ismét leválasztjuk a formát, és széles pengéjű kést használva bevonjuk a maradék krémmel. Végül csokoládéforgáccsal szórjuk meg a tetejét.

Gesztenyetorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Belga csokitorta
Belga csokitorta

Válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjéből verjünk kemény habot. A joghurtot, cukrot, lisztet, és sütőport keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojássárgáját,a kakaót és a mézet. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Nagymama almatortája
Nagymama almatortája

1. Lemérünk 4 tojást (kb. 200-250 g), majd ugyanannyi vajat/margarint, porcukrot és lisztet. A kimért mennyiségből elvéve kivajazunk és liszttel beszórunk, sütőpapírral kibélelünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Meggyes babapiskótás torta
Meggyes babapiskótás torta

Elkészítés: 2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cuk...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Japán sajttorta
Japán sajttorta

Melegítsük elő a sütőt 160 ° C (325 ° F). Grease és a vonal az alapja egy 20 cm-es (8 hüvelyk) tapadásmentes springform torta formába tapadásmentes sütőpapírral. Készítsünk másik s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk