100 g oreo keksz
60 g vaj
250 g mascarpone
150 ml hideg tejszín
75 g porcukor
egy narancs / citrom lereszelt héja
fél rúd vanília kikapart magjai
díszítésnek további 3-4 darab durvára összezúzott keksz
A kekszet morzsásra darálom késes robotgépben, összekeverem a lágy vajjal. A tortaforma aljába nyomkodom egyenletesen a masszát, hűtőbe teszem, amíg elkészül a krém. A habtejszínt kemény habbá verem. A krémsajtot kikeverem a cukorral, a vaníliával, a citrushéjjal, végül óvatosan beleforgatom a felvert tejszínt. Eloszlatom a krémet a kekszes alapon. Nagyjából 4 órára hűtőbe teszem. Végül óvatosan leválasztom a tortagyűrűt, a torta tetejét pedig megszórom a kekszdarabokkal
Ez is isteni finom
Elkészítés: 2 nagyobb tepsit sütőpapírral borítunk. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tésztához az egész tojásokat, valamint a 2 tojássárgáját mély keverőtálba tesszük, hozzákana...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 cm-es fém tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Ennyi volt az előkészület. Most jön a lényeg. A vajat és a vaníliát kis lángon megolv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA torta: A megtisztított sárgarépát finomra reszeljük, a diót megőröljük. A tojások sárgáját összekeverjük a mézzel, a répával, a liszttel, a dióval, a fahéjjal és a szegfűszegg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűGofri A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A tojást, a langyos tejet és az olvasztott vajat pedig egy másik tálban felverjük. A liszthez hozzáöntjük jó sűrű kev...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű